Sarcofagul gol şi factorul obsesiv

vlcsnap-2017-06-16-21h32m52s254

În imagine sunt puse comparativ un sarcofag geto-dacic, găsit pe teritoriul ţării noastre (stânga) şi sarcofagul din Piramida-Keops (dreapta). Asemănarea este foarte mare, dar nu deţin date despre dimensiunile sarcofagului geto-dacic pentru a verifica dacă şi acesta încifrează numere semnificative.

Am putea crede, dacă ne-am molipsi de la sceptici, că există un anume grad de întâmplare în stabilirea măsurilor Piramidei-Keops, ceea ce ar plasa aceste relaţii dintre numere sub semnul coincidenţei. Şi totuşi, există un înţeles mai profund care se prefigurează. Spre exemplu, dimensionarea teoretică a principalelor elemente ale Piramidei, în baza logicii arătate, conduc şi la relaţia:
b143

în care D este diagonala bazei mari, iar d diagonala bazei mici a Piramidei (tratată ca trunchi de piramidă), elemente ce au fost calculate în pagina Piramida-Keops, iar numărul 20,34 reprezintă raportul dintre proporţiile celor două piramide: una reală, care poate fi măsurată şi una abstractă, ce poate fi dedusă din cea dintâi (e vorba de vârful ei lipsă).

Este această legătură între diagonalele Piramidei şi numărul 666 o întâmplare, sau este o relaţie de control pentru a ne convinge că drumul parcurs pe calea descifrării este cel bun? De ce armonia măsurilor trebuia să conţină numărul 666?

Se pare că înainte ca Ioan Teologul să-i dea renumele de rău augur, numărul 666 avea o altă semnificaţie. Ea era cunoscută şi dacilor, care scriau acest număr pe opaiţe, pe ţigle şi pe pietrele funerare, iar înţelesul său era legat de cultul lui Zamolxis şi, probabil, venea din cultura străveche a geţilor sau chiar a pelasgilor [13; pag.170]. Vom vedea că 666 este o constantă de sinteză a universului şi are legătură cu planeta Marte, spre care „arată cu degetul” Arhitectul Piramidei.

Misterul se adânceşte dacă vom observa că latura piramidei lui Kefren (a doua ca mărime de pe platoul Gizeh) este cu 666 degete piramidale mai mică decât latura Marii Piramide.

b144

Măsurătorile actuale estimează latura piramidei lui Kefren la 215,25 metri, dar, cu siguranţă, s-a introdus o marjă de aproximare, inevitabilă, dat fiind gradul înaintat de degradare al exteriorului piramidei.

De remarcat că numai această unică determinare a elementelor Piramidei permite revelarea proporţiilor arătate. Prin urmare, va trebui să acceptăm că factorul obsesiv (notat cu Ω) are valoarea calculată în articolul despre Piramida-Keops şi nu este de 286,1 degete, cum rezulta din măsurătorile cercetătorilor din secolul trecut. Corectarea valorii „factorului de deplasament” va mai fi argumentată şi prin observaţii asupra sarcofagului din Camera Regelui.

Am arătat că la pătrunderea arabilor în Piramidă sub comanda califului Al-Mamun, aceştia nu au găsit nimic altceva în camerele secrete, decât un cufăr gol, uriaş, din granit roşu, care a fost introdus acolo încă din momentul construcţiei, deoarece culoarele sunt înguste şi abia permit înaintarea unui om pe unele porţiuni.

Măsurile interioare ale sarcofagului sunt:

b145

Adăugând numai două zecimi de milimetru la valoarea înălţimii sarcofagului (considerând-o deci a fi 0,8502 m), deoarece până acum nu s-a considerat necesară o măsurare riguroasă, cu mai mult de două zecimale, atunci se obţine pentru volumul interior o valoare de 69285,79135 degete cubice, adică 69.000 + Ω.

Dar nici dimensiunile exterioare ale sarcofagului n-au fost alese la întâmplare. Ele au următoarele valori:

b146.png

Volumul total rezultă a fi 141.233,08 degete cubice, ceea ce este cu 2664 degete cubice mai mult decât dublul volumului interior.

Apare evident că prin măsurile alese pentru sarcofag Arhitectul a dorit să încifreze acelaşi obsedant număr 285,79135, dar şi numărul 666, care stă la baza lui 2664 (2664=4·666) şi ar putea avea o anume importanţă în descifrarea tainelor universului.

Notă: Articolul trebuie înţeles în contextul datelor despre Piramida-Keops.

Cea mai bună cale de a înţelege la un nivel superior aceste informaţii este aceea de a procura cartea „Mesajul atlanţilor” (vezi aici http://www.librariacoresi.ro/shop/product/mesajul-atlantilor-pledoarie-pentru-o-abordare-stiintifica-a-piramidei-keops-1032 )